Hoe een appartement huren ?

Hoe een appartement huren ?

Het vinden van een geschikte woonruimte als je eenmaal in Ierland bent aangekomen, is een van de belangrijkste eerste stappen om je te settelen. Als eerste stap zou u moeten overwegen om een ​​maand of twee in een kort verblijf te verblijven om uzelf de tijd te geven om u aan uw nieuwe baan te wennen en uzelf vertrouwd te maken met het gebied. Als je eenmaal het gebied hebt gevonden waar je het liefst woont, ga dan op zoek naar geschikte woonruimte.

Stap 1: Hoeveel huur kunt u zich veroorloven?

De borgsom:

u moet vooraf een huurwaarborg betalen – meestal het equivalent van één maand huur, maar er kunnen er twee zijn.

De huur :

huur wordt meestal maandelijks betaald en ook de eerste maanden huur moet je vooruit betalen. Zorg dus voor voldoende contant geld.

Openbare diensten :


De huurder is meestal verantwoordelijk voor het betalen van nutsvoorzieningen. Houd hier dus rekening mee bij het bepalen van uw budget en het bepalen van de huur die u zich kunt veroorloven. Mensen die in appartementen wonen, betalen misschien elke maand een vast bedrag voor sommige nutsvoorzieningen, maar in andere gevallen moet je ze misschien zelf regelen en betalen.

Wat zijn de nutsvoorzieningen die u in België kunt verwachten:

 • Elektriciteit of gas of beide
 • Verspilling
 • Parkeren (als u van plan bent een auto te kopen)
 • Woonverzekering
 • Internet en telefoon (optioneel)
 • Tv-abonnement (box, netflix, etc.)
 • Mobiele telefoon (optioneel)

Stap 2: Wat verwacht u van uw accommodatie?

U moet een lijst maken van de dingen die u absoluut in uw accommodatie moet hebben, bijvoorbeeld een badkamer, een vaatwasser, enz … We hebben allemaal verschillende behoeften, en het is absoluut noodzakelijk om de criteria te bepalen waarop u kunt of mag sla het niet over.
Als u huisdieren heeft, houd er dan rekening mee dat niet alle eigenaren deze toestaan. Daarom is het belangrijk om uw woning te kiezen op basis van de acceptatie van uw huisdier.

Stap 3: Wat is je favoriete gebied?

De enige manier om uw favoriete (en betaalbare) buurt (en) te vinden, is door ze te bezoeken en een goede wandeling of fietstocht te maken. Welke soorten bars en restaurants zijn er? Zijn er parken, sportscholen en supermarkten in de buurt? Maak uw eigen lijst van de soorten plaatsen waar u zou willen wonen.
Uw gezinssituatie zal doorslaggevend zijn bij het bepalen van de nodige voorzieningen in de buurt (school, crèche enz.)

Als je eenmaal je favoriete buurt (en) hebt gevonden, kun je ook ’s avonds een rondleiding volgen om te zien of je je veilig voelt. Praat met de lokale bevolking en ontdek hoe het leven in de buurt eruitziet.

In universiteitsgebieden kan het moeilijk zijn om in augustus en september een woning te vinden om te huren, aangezien het het begin van het academische jaar is en veel studenten op zoek zijn naar woonruimte in de meeste gevallen wordt de accommodatie verhuurd aan het einde van het schooljaar
om accommodatie te hebben als je terugkomt.

Stap 4: bereid uw documenten voor

Om een ​​huuraanvraag aan te vragen, moet u een aantal documenten overleggen. Bereid uw documenten van tevoren voor en heb ze bij u wanneer u de woning bezichtigt, zodat u uw aanvraag onmiddellijk kunt indienen zodra u uw gewenste huurwoning heeft gevonden.

U heeft kopieën van de volgende documenten nodig:

 • Identiteit zoals uw rijbewijs, PPSN, ID-kaart of paspoort.
 • Eerdere huurreferenties
 • Werkreferentie van uw huidige werknemer
 • Bewijs van uw huidige dienstverband en inkomen

Advies:

Als u op zoek bent naar accommodatie in een gebied waar de vraag groot is, neem deze documenten dan bij elk bezoek mee, zodat u zich direct kunt aanmelden en de concurrentie kunt verslaan!

Stap 5: Accommodatie zoeken

Woningen worden doorgaans verhuurd door een vastgoedbeheerder of door de eigenaar. Om een ​​woning te bekijken, volgt u de instructies in de advertentie en neemt u contact op met de persoon die de woning huurt om deze te bekijken. Sommige agenten geven je een individueel touruur, dus zorg dat je op tijd bent.

Stap 6: het bezoek

Makelaars en eigenaren zijn meestal op tijd, dus maak een goede indruk door het vastgoedbezoek op de afgesproken tijd bij te wonen.
Bespreek tijdens uw bezoek met de vastgoedbeheerder wat u zoekt, aangezien zij mogelijk andere eigendommen beschikbaar hebben. Vraag hen om contact met u op te nemen als ze andere geschikte eigendommen op de markt hebben als de woning bezoekt